VoIP

Telefonie via Voice over IP (VoIP)

Bellen via VoIP is goedkoper dan met een traditionele telefoonlijn. Gemiddeld scheelt het zo’n 25 procent, maar in sommige gevallen loopt de besparing met VoIP op tot wel 70 procent.

Daarnaast is bij Voice over IP de geluidskwaliteit beter. Deze mogelijkheid noemt men wel ‘HD’ (hoge geluidskwaliteit) bellen. Het geluid is bij HD-bellen zo goed dat het net lijkt of u naast degene staat met wie u belt. Uw bedrijf zal hierdoor via de telefoon een stuk representatiever voor de dag komen.

Voordelen VoIP:

Welkom bericht

Wachtrij

Makkelijk uitbreidbaar

Programmeerbaar

Onderhoudvriendelijk

Een ander groot voordeel van bellen via internet is dat er veel meer mogelijk is dan met het bellen op de traditionele manier. Zo kunt u overal waar u internettoegang hebt bellen zoals op de zaak, bijvoorbeeld tijdens thuiswerken. U of uw thuiswerkende collega belt dan uit met het zakelijke telefoonnummer en kan inkomende telefoontjes ontvangen. Bij VoIP-aansluitingen worden vaak ook functionaliteiten van een telefooncentrale aangeboden zoals voicemail of doorschakelingen. Dit gebeurt steeds vaker via Hosted VoIP, ook wel Hosted PBX of telefonie in de cloud genoemd.

Laat u vrijblijvend door Atiers adviseren over de voordelen van Voice over IP voor uw bedrijf.

Meer weten over VoIP?