info@atiers.nl
078 6229086

Blockchain

Een BaaS oplossing staat voor een blockchain as a service

Steeds meer bedrijven zoeken naar een laagdrempelige manier om te verkennen wat de blockchain-technologie kan betekenen voor het verbeteren van hun bedrijfsprocessen. Vaak missen bedrijven de nodige expertise om een eerste stap te zetten en daarom wordt er gebruik gemaakt van dienstverleners die BaaS aanbieden: blockchain as a service. Atiers is zo’n partij. Wij begeleiden en leggen uit, en wij regelen alles voor u wat u nodig hebt om de vruchten te plukken van deze revolutionaire technologie.

Ethereum is een gedecentraliseerd platform voor applicaties. Het Ethereum netwerk is geoptimaliseerd om vooraf gedefinieerde regels uit te voeren wanneer bepaalde criteria zijn bereikt, zoals bij een contract. Een belangrijke toepassing van dit platform is dan ook het uitvoeren van zogenoemde smart contracts.

Smart contracts zijn contracten die niet alleen digitaal zijn vastgelegd, maar ook zelfstandig instructies uitvoeren op basis van inkomende data van het netwerk. Ethereum Smart contracts worden geprogrammerd in Solidity. Dit is een high level contractgeoriënteerde taal voor het implementeren van slimme contracten. Het is beïnvloed door C++, Python en JavaScript en is ontworpen om te draaien op de Ethereum Virtual Machine (EVM). Wanneer de uitkomst van de smart contract bij het netwerk bekend is, zal een smart contract zichzelf automatisch uitvoeren. Met andere woorden: als aan voorwaarde A en/of B wordt voldaan, dan gebeurt C.

Het voordeel van smart contracts is dat de blockchain een gedecentraliseerde manier is om contracten te checken en uit te voeren. Gedecentraliseerd wil zeggen dat er niet één centrale server is, in tegenstelling tot bijvoorbeeld WhatsApp of Facebook. Het gedecentraliseerde aspect zorgt ervoor dat het erg moeilijk is om fraude of censuur te plegen. Derde partijen zijn hierdoor niet in staat om ongeautoriseerd het contract te wijzigen.

Het Britse bedrijf Stratis heeft een ontwikkelplatform gecreëerd waarbij ontwikkelaars applicaties kunnen bouwen met de populaire ontwikkeltools C# en het Microsoft.NET-framework. De applicaties die zij bouwen met Stratis’ platform zijn compatible met de blockchains van Ethereum of Bitcoin.

Voordelen Blockchain:

  • Gedecentraliseerd platform
  • Slimme contracten
  • Innovatief
  • Vertrouwen
  • Veilig

 

Blockchain heeft de toekomst. Wilt u uw bedrijf laten profiteren van een blockchain-applicatie? Atiers zal u begeleiden met de beste specialisten.

Meer weten over Blockchain?